Så er vi nået til tredje udgave af vores serie af marketingtips fra nogle af landets bedste marketers. Du kan læse Vol 1. her. og Vol 2. her.

SEO, Linkbuilding, Google Ads, Facebook, sociale medier, e-commerce. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte, når det kommer til markedsføringen af ens forretning på nettet (eller sågar offline)?

I denne serie af blogindlæg, har jeg spurgt en række af landets bedste marketers som deres allerbedste marketingtip.

I dette tredje indlæg kommer vi omkring Google Ads, brugertests, søgeordsanalyse og slutter af med en god historie om Kim, der aktiverede sin søn.

Glæd dig allerede nu til Vol. 4 med flere gode tips.

Google Ads: pluk de lavthængende frugter først

Anton Hoelstad

Specielt hvis du er en mindre annoncør, eller lige er startet ud, er dette tip vigtigt. Start med den marketingkanal som er nemmest tilgængelig for dig og dine kunder. Og hvor er det spørger du måske? For mange er Google AdWords (nu kendt som Google Ads) et fornuftigt sted at starte, da man her selv kan vælge hvilke søgeord man vil vise sine annoncer ved, og kun betaler for de besøgende der kommer via annoncerne.

Start med de søgeord hvor den søgende har en eller anden form for købsintention, og ikke bare er i ”research-fasen”. I stedet for at vise dine annoncer på ”løbesko”, så vælg hellere søgefraser med ord som ”billige”, ”køb”, ”online” og ”forhandler”. Og i stedet for at byde på ”Nike løbesko” kan du overveje søgninger der indeholder navnene på modellerne, samt farver, størrelser etc.

På den måde sikrer du dig, at du betaler for de besøgende som sidder mere klar til at købe – altså dem som er længere i deres købsrejse.

Spørg dine kunder

Torben Lundsgaard fra TLA Media.

Læser man om online markering, støder man hurtigt på data driven marketing, A/B test, KPI osv. Disse termer hører hjemme i en metode, hvor man lader sig styre af statistik, og det er der ikke noget i vejen med. Du skal bare huske at spørge dine kunder en gang i mellem.

De rå tal kan vise om A er bedre end B, men det betyder ikke at A eller B er den bedste løsning. Når du spørger kunderne i en brugertest eller i et interview, vil du se problemer og muligheder som du måske ikke er klar over er relevante. Valget mellem A og B kan f.eks. eksempelvis betyde en forskel 1%, mens C som dine kunder har gjort dig opmærksom på måske giver en forskel på 5%.

Jeg har selv været med til at ændre hele strategien for et projekt efter en brugertest, hvor brugerne gjorde os opmærksom på nogle problematikker, der var stik imod hvad regnearket viste.

Selvom markedsføringen er blevet digital, skal du stadigvæk huske kundekontakten.

Få styr på dine søgeord

Thomas Zink fra Kanel25år.

Hvis jeg skulle komme med et marketingtip, som virkelig har rykket min forretning, så er det at få styr på mine søgeord. Dette gælder både for mine betalte annoncer og mine organiske placeringer. Jeg bygger altid mit indhold op omkring et hoved søgeord og en række supplerende søgeord. Dette gælder også mine forskellige landingssider, der er bygget op omkring en helt række sider, der alle peger med en hovedside, der typisk indeholder mit vigtigste søgeord indenfor den pågælende kategori.

Sådan finder du relevante søgeord

Jeg er rigtig stor fan af to værktøjer, når jeg skal finde potentielle søgeord. Først og fremmest vil jeg gerne anbefale ubersugest.io, som er et gratis værktøj, der tillader dig at finde meget specifikke søgeord samt relaterende søgeord. Et andet værktøj som jeg bruger meget i mit daglige arbejde er værktøjet Ahrefs. Dette værktøj bruger jeg til at overvåge mine konkurrenter og få inspiration til nye søgeord, der performer godt hos mine dem. Værktøjet koster en smule, men pengene er rigtig godt givet ud, hvis du selv arbejder med SEO og ønsker at følge din og dine konkurrenters udvikling.”

Offline reklame

Kim Hansen fra Rens Computer.

Er man nystartet eller presset økonomisk, eller rigtig gerne bare vil køre noget billig marketing. Så er mit tip:

Lav en skrivelse i Word (eller andet skriveprogram). Og hvis det giver mening. Så lav en video der er tilknyttet det emne du skriver om, og lav et link øverst i skrivelsen til videoen.

Ellers beskriv kort og godt hvad du kan/ vil osv. Og print det ud. Og find områder omkring der hvor du bor, og hvor din kundegruppe holder til. Og kør ud og put sedlerne i folks postkasser.

Det er altid et tip der virker. Og så kan man klare det til små penge.

Man kan også gøre som jeg, der alligevel skulle ud og øve cykling med min lille dreng. Ja så kunne vi jo lige så godt, tage nogle sedler med og putte disse i postkasserne rundt omkring.

Ja så slog jeg to fluer med et smæk ved samtidig at få øvet cykling med knægten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here