Vores speciale er linkbuilding, som er en underdisciplin af søgemaskineoptimering, der igen er en marketingdisciplin.

Online marketing – og marketing i det hele taget – er en mangefacetteret størrelse, og skal du have succes med den, er der mange teknikker og strategier, du skal have styr på. Det vigtigste er, at have overblikket over hvordan de enkelte discipliner og tiltag spiller sammen. I sidste ende handler det jo om konverteringer og salg.

I denne serie af blogindlæg, har jeg spurgt en række af landets bedste marketers som deres allerbedste marketingtip.

I dette første indlæg kommer vi omkring linkbuilding, optimering af SEO-placeringer, Facebook Lead Ads og timingen i at starte en ny hjemmeside.

Glæd dig allerede nu til Vol. 2 med flere gode tips.

Byt dig til gode links

Henrik Andersen fra Pilanto.

De fleste ved at linkbuilding er en vigtig del af den samlede SEO-indsats, men det er de færreste der mestrer denne disciplin, da det også er en af de sværeste.

Men jeg vil påstå at de fleste, uanset niveau, er i stand til at bytte sig til gode links. Det kræver at du bygger nogle gode hjemmesider, som andre gerne vil have links fra. Det behøver ikke at være projekter i samme branche som de links du selv er på jagt efter.

Har du mange sites, kan du bytte dig til flere links, men selv med ét site, kan du begynde at bytte dig til gode links.

Eksempel: Du har en webshop der sælger sko, som du gerne vil skaffe nye links til løbende. Du opretter et nyt site om et emne du har nemt ved at producere indhold til, som skal fungere som dit ”byttesite”. Emnet kan være hvad som helst. F.eks. et site hvor du beskriver og anmelder alle de seværdigheder, du og din familie, har besøgt gennem tiden.

Når dit site ser nogenlunde ud, har godt med indhold og helst også noget trafik, så kan du begynde at lede efter links til din webshop der sælger sko. Du skal nu blot finde nogen der er interesseret i links fra dit site om seværdigheder, mod at du får et link fra deres site(s) til din skoshop. Der findes forskellige forums og Facebook-grupper der er velegnet til bytte. Har du gjort det her i et stykke tid og er du i stand til at bygge flere værdifulde sites, så kan du skaffe mange nye og gode links på denne måde.

Optimering af dine allerede opnåede placeringer

Rolf Hansen fra Sammenlign.nu.

Det er altid en god ide at starte med at plukke de laveste hængende frugter. I SEO ligger disse frugter i høj grad, hvor du allerede har gode placeringer.

Optimering af title-tag og meta-description kan give utrolig gode resultater i forhold til hvor lidt tid det kræver.

Gå ind i Search Console og sortér efter de sider der får mest trafik på din hjemmeside. Se hvilke søgninger disse sider får trafik fra, og optimer efterfølgende for at få den bedst mulige CTR. Sørg for at de ord du ranker på indgår i din meta-description, og tilføj eventuelt ord som ”klik her” for at øge mængden af folk som ender med at klikke på dit link. “

Start din hjemmeside tidligt

Erik Pilgaard Hejlskov fra AnyBet.

Et hvert projekt tager lang tid at føre ud i livet. Fra du får ideen og indtil du har succes, så kan der gå lang tid.

Du skal først lave undersøgelser og 100-vis af andre ting. Derfor er der mange der venter med deres hjemmeside indtil de er ”klar”. Men det er en stor fejl.

Så snart du har navnet på dit projekt klar, så start en hjemmeside og skriv et par ord om projektet. Det vil gavne din SEO indsats gevaldigt i fremtiden.

Google favoriserer generelt hjemmesider der har nogle år på bagen, fremfor helt nye sider.

Ved at starte din hjemmeside blødt op, så vil du få langt lettere ved at komme frem i søgemaskinerne, når du er endelig selv mener, at du er klar med dit projekt.

Udnyt de lave Facebook lead ads priser

Mathias Clausen fra CupoConcept.dk.

Facebook Lead Ads er i stor vækst, flere og flere har fået øjnene op, for hvor effektiv en mulighed det er for at indhente værdifuld information omkring ens kunder.

Lead Ads er ikke så udbredt endnu og derfor rig mulighed for at få nogle meget fornuftige leadpriser.

Facebook Lead ads bliver kun større og bedre, der er dermed også mere interesse fra virksomheder, der vil genere leads.

Mit bedste tip vil være at køre en konkurrence hvor du har mulighed for at få kvalitetsleads til en pris på mellem 1 – 3 kr.

Så er der vist ikke andet at sige end, at kom ud og udnyt muligheden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here