Jeg har tidligere skrevet om linkbuilding for webshop-ejere, hvor jeg gav dig 10 gode tips til, hvordan du selv kan skaffe links til din webshop. Nu er tiden kommet til affiliate marketers, men her har jeg allieret mig med en række af landets dygtigste affiliate marketers, der hver afslører ét af deres bedste tips til hvordan de skaffer de eftertragtede links til deres affiliate-sider. Begynd gerne med at læse min artikel om linkbuilding for webshops, da en del af mine tips sagtens kan bruges til andres typer af websites end webshops.

Hvad er affiliate marketing?

Der er mange definitioner på affiliate marketing, men helt kort kan det forklares på denne måde:

  • Du opretter en webside om et givent emne (f.eks. fitnessudstyr)
  • Du skaber trafik til din webside gennem SEO eller annoncering
  • Du sender trafikken videre til et såkaldt affiliate partner (typisk en webshop)
  • Sælger partneren noget via din trafik, får du en kommission af salget (f.eks. 10%)

Mikael Rieck fra Marketers.dk har skrevet en mere udførlig guide til affiliate marketing her.

Mit linkbuilding-tip: skab et brand

Det er blevet meget tydeligt de seneste år, at Google har en forkærlighed for brands. Dette gør det sværere for små affiliatesider at ranke i Googles søgeresultater. Baseret på dette mønster er det vigtigt for at få succes som affiliate marketer at fokusere mere på at skabe en bedre brand-tilstedeværelse. Set fra en linkbuilding-synsvinkel betyder det at:

  • du skal bygge flere brandede links – brug dit brand i ankertekster
  • du skal skabe flere links baseret på indhold og relationsbygning
  • du skal arbejde på at blive en ressource inden for din niche

[section]

Tip #1: Gem den kommercielle vinkel til senere

Martin Hegelund fra Ageras

Mit tip kræver tålmodighed, men kan til gengæld være virkelig effektivt. Outreach bliver mindre og mindre effektivt da flere begynder at bruge det – og derfor kræver det ofte at du giver den en ekstra skalle, hvis du skal være succesfuld. Især hvis dit site er kommercielt eller du er i en meget konkurrencepræget niche.

Mit tip er: Du starter med at oprette et informativt site, der omhandler dit emne, men ikke med kommercielle briller. Så hvis du vil lave et affiliate-site i låne-nichen, så laver du et site omkring penge, lån etc., som fremstår non-kommercielt. Dette bruger du til at få links fra sites med høj autoritet og trust. Efter noget tid tilføjer du den kommercielle vinkel på sitet. For at det holder langsigtet er det dog vigtigt, at sitet ikke bliver for shady.

[gap]

Tip #2: Værdien ligger i variationen

Frederik Grevsen fra Monni.dk

Hos Monni.dk stræber vi altid efter at skabe en sund og varieret linkprofil. Det betyder, at vi ikke udelukkende fokuserer på en bestemt type af links – eksempelvis meget stærke domæner med stor autoritet. Det giver en unaturlig linkprofil, og det er vi ikke interesserede i. Derfor er vi ikke bange for at bygge links fra eksempelvis linkkataloger eller virksomhedsregistre, som for andre måske er no-go. Vi er dog af den klare overbevisning, at så længe vi kombinerer mindre værdifulde links med troværdige og relevante links – eksempelvis fra landsdækkende medier eller brancheblade, så får vi det største udbytte af vores linkbuilding. I udgangspunktet arbejder vi naturligvis på at skaffe links fra relevante domæner inden for vores branche, og det er da også her, at hovedparten af vores arbejde med linkbuilding bliver lagt. Men værdien ligger i variationen, og efter som eksempelvis linkkataloger er nemme at opstøve, er det en forholdsvis simpel manøvre at rette op på en alt for ensidig linkprofil.

[gap]

Tip #3: Skab dig et netværk

Nick Rasmussen fra Sleepzone.dk

Skab dig et netværk. Det må være mit bedste tip. Der er virkelig stor værdi i at have et stort og godt netværk, når du arbejder med online markedsføring. Især når det gælder linkbuilding. Ved at have et godt netværk, kan du på kryds og tværs dele links. Derudover kan du via dit netværk få adgang til links, der normalt ville være tæt på umulige at få fat i. Så min anbefaling er, at det godt kan godt betale sig at bruge lidt tid på netværksmøder, vennetjenester og lignende. Og husk at give mere end du tager!

[gap]

Tip #4: Links gennem sponsorater

Simon Bak Andersen fra DuGlemmerDetAldrig

Et af mine bedste og nemmeste tips til linkbuilding, det er de såkaldte sponsoratlinks. Med sponsoratlinks menes der alt fra sponsering af den lokale fodboldforening til større organisationer som Hjerteforeningen.dk og lignende. Især de større organisationer er interessante, hvis du går meget op i domænestyrke (hvem gør ikke det?). Dog kan de mindre foreninger også være en fin ide: Hvis du for eksempel har en webshop med cykeludstyr, så er det oplagt og super-relevant at sponsorere en til flere cykelhold.

[gap]

Tip #5: Hold øje med konkurrenternes linkprofil

Henrik Andersen fra henrikandersen.dk

Når du forsøge at ranke på bestemte søgeord, så ved du sikkert allerede hvem du skal slå i Google’s søgeresultater for at få en top 3 placering.

Hvis du har adgang til en værktøj som Ahrefs, så kan du se hvor mange og hvilke typer af links konkurrenterne har til den pågældende landingsside. Det kan du bruge til at gå efter se selv samme links eller til at vurdere hvor mange og hvilke typer af links du selv skal bygge til din landingsside for at have en chance for at vippe konkurrenterne af pinden. Hvis du slår konkurrenterne på alle andre parametre, så skal der måske endda færre links til end du tror.

[gap]

Tip #6: Et tool til at overvågne fora

Christian Soelberg Due fra Min Investering

Næsten alle forums og websites med et community har diskussioner omkring økonomi hvilket gør det let for mig at blande mig i en diskussion og måske også få et relevant link ud af det. Jeg bruger toolet TalkWalkerAlerts der er gratis og som kan give mig en mail når f.eks ordet crowdlending dukker op i en diskussion, en blogpost eller på de sociale medier. Derefter er det let for mig hver morgen at gå ind og tjekke mulighederne ud og bygge et enkelt eller to relevante links. Det samme kan man helt sikkert i din branche.

[gap]

Tip #7: Find sider der i forvejen linker ud

Christian Lisby fra Moneylender.dk

Der er mange websites der har en eller flere sider med det ene formål at linke ud til andre. Det kan være en blogger som anbefaler de andre bloggere hun kender eller det kan være en startside for ældre hvor man har samlet de vigtigste links.

Der er mange muligheder for at få en række links på denne måde og et af de tricks du kan bruge til at finde mulighederne er denne Google søgning  “Keyword” + inurl:links
Derefter skal du enten bruge outreach eller en formular på siden til at submitte dit link. Er det f.eks. en blogger vil det måske være en bedre vinkel at starte en dialog med bloggeren frem for at starte med at spørge efter et link.
[gap]

Tip #8: Smutvej til brancher der er svære at få links i

Mads fra KasseKreditten.dk

Data er altid en god indgangsvinkel til at få links og arbejder du f.eks. i en branche som lånebranchen hvor det kan være svært at få andre til at linke til dig kan du vælge at opbygge et domæne kun til denne undersøgelse. Det kunne være at du laver hjemmesiden “Dårligebetalere.dk” hvor du kombinerer statistik fra en række kilder med en kvalitativ undersøgelse du selv udfører og laver et danmarkskort og forskellige former for statistik.

Fra domænet linker du naturligvis til din egen side og dermed giver du linkværdi videre fra alle de kilder der linker til din data. Websitet kan du hvert år genoplive med ny data og en ny undersøgelse og en ny vinkel på din pressemeddelelse.

[/section]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here