Hvad ville du give for at få et link fra dette site?

Ahrefs
Hvad med nul kroner?

DR70, ranker for over 36.000 søgeord og har over 12.000 månedlige besøgende – OG er emnemæssigt relevant.

Er du i tvivl om, hvad dette betyder, kan jeg anbefale mit sidste blogindlæg.

Det var, hvad der skete for mig sidste måned. Jeg fik et link til lazytoro.com fra ovenstående website. Helt gratis. Og jeg klarede det hele fra et Norwegian-fly (hurra for deres gratis WiFi) på vej på en iværksætterrejse i Spanien.

Sådan gjorde jeg (du kan gøre det samme)

Journalister og skribenter skal hver dag skabe nye historier, og de skal helst have kilder til dem alle. Af den grund blev tjenesten Help a Reporter Out (HARO) grundlagt helt tilbage i 2008. Oprindeligt som en Facebook-gruppe, men i dag 10 år senere, er HARO et kæmpe community, hvor mere end 55.000 journalister interagerer med over 800.000 kilder/eksperter.

HARO

Medier, der bruger HARO, svinger fra kæmpe koncerner som New York Times, Fox News og Reuters til små uafhængige blogs.

Du kan tilmelde dig gratis som kilde/ekspert. Det gjorde jeg. Jeg satte min profil op, så jeg hver dag fik mails med journalister, der søgte kilder til deres historier. Disse mails er organiseret efter emne.

Her er et eksempel:

HARO-mail
Nogle dage er der ikke noget relevant, men andre dage finder du muligheder indenfor din niche.

Jeg lægger mærke til punkt 8 i eksemplet herover:

Hvis jeg kan skrive mindre end 250 ord om “pillar pages” og sende til denne skribent, har jeg en god chance for at blive citeret med link fra Ryte Magazine.


JA TAK!

Nå, men tilbage til flyet

Jeg sad med min laptop på vej til Spanien og tjekkede mail, da der kom én fra HARO. Jeg skimmede den og faldt over en skribent fra Databox, der skulle bruge linkbuilding-tips til en artikel om de bedste teknikker til linkbuilding. Jeg skrev et hurtigt tip og sendte til ham.

Kort efter fik jeg svar tilbage, og blev bedt om at uddybe lidt samt sende mine personlige oplysninger.

Dagen efter fik jeg en mail fra en medarbejder hos Databox, der takkede for mit bidrag og spurgte, om de måtte tilføje mig til deres database, og bruge mig som kilde en anden gang. Han sendte mig endda et link til en intern side, hvor jeg altid kunne se de blogindlæg, de havde planlagt frem i tiden – med mulighed for at bidrage.

Så gik der et par uger og haps: Artiklen var online inkl. link til mit website.

5 gode råd, hvis du vil have succes med HARO

Hvis du tilmelder dig HARO, får du som standard tre mails om dagen fra mandag til fredag. Det kan hurtigt bliver overvældende i din indbakke. Derfor giver jeg dig her fem gode råd til at optimere din indsats med HARO, så du også kan få stærke, relevante links fra store medier og blogs.

1. Skær støjen fra

Jeg var heldig, at linkmuligheden fra Databox dukkede op i én af de første mails, jeg fik fra HARO, men derefter gik der uger, inden der kom noget igen, der var relevant for mig. Faktisk fik jeg så mange mails, at jeg ganske sikkert overså relevante muligheder i mængden.

Sådan gør jeg

For at fjerne al støjen (irrelevante muligheder), satte jeg et filter op i min mailindbakke. Jeg bruger Google Suite (Gmail) til e-mail, og her er det uhyre nemt at gøre, men muligheden findes også i andre mailprogrammer.

Jeg lavede et filter, så jeg kun fik mails fra HARO, der indeholdt ord som “link building”, “SEO” og “Search Engine Optimization”.

2. Vær selektiv

Hvis du skal bruge tid på at levere content til en journalist uden at være sikker på at få noget ud af det, skal du være sikker på at det er arbejdet værd. Er sitet stærkt noget og relevant for din niche?

Sådan gør jeg

  1. Besøg websitet, hvor artiklen bliver publiceret
  2. Find en eksisterende artikel, der ligger samme sted på websitet som den artikel du skal bidrage til (For Databox kunne det f.eks. være denne artikel)
  3. Sæt url’en ind i Majestic
  4. Kig på Topical Trust Flow og læg mærke til, om kategorierne passer til vores niche
  5. Kig på den samlede Trust Flow. Er den højere end 10?

majestic

trustflow

Det ser fint ud i dette eksempel.

Hvis punkt 4 eller 5 giver negativt resultat, vurderer jeg ikke at linket er min tid værd. Med mindre den samlede TF er meget høj.

Har du ikke adgang til Majestic, kan du evt. nøjes med at tjekke DR i Ahrefs og manuelt tjekke sitets og de andre artiklers relevans for din niche.

3. Brug skabeloner

Nu har vi skåret en masse fra, og burde kun sidde tilbage med relevante muligheder. Alligevel kan vi ikke regne med nødvendigvis at få et link ud af hver eneste mulighed. Som stor fan af 80/20, vil jeg derfor gerne minimere tidsforbruget endnu mere (det skulle gerne kunne klares fra et flysæde).

Derfor anbefaler jeg skabeloner.

Sådan gør jeg

Jeg bruger en email-skabelon, når jeg sender svar på HARO-spørgsmål. Dette er både for at spare tid, men også for at sikre at jeg husker at få de ting med, der får mig til at fremstå professionel og en autoritet på området.

Her er et eksempel (du kan med fordel lave din egen):

Hi {NAVN},

My name is Mads Nordskov, and I am the founder and CEO of Lazytoro Digital; a successful Scandinavia based digital agency focusing entirely on link building. I have been operating in the SEO space for more than 10 years, have a personal brand here and have created numerous results for both smaller and bigger clients.

I saw your question about {INDSÆT EMNE} on HARO and thought I could definitely add some value to your readership by sharing my thoughts and experience.

{SKRIV DIT BIDRAG HER}

Hopefully, the above has provided some useful insight surrounding {INDSÆT EMNE}, and if you’d like some clarification on any of the points above, please don’t hesitate to get in touch.

Kind regards,

Mads.

4. Genbrug eksisterende indhold

På nuværende tidpunkt, har du nok forstået et min og Lazytoros filosofi er, ikke at bruge mere tid eller flere ressourcer end nødvendigt på en opgave. Der er masser af arbejde i SEO og linkbuilding, men hvis man skal skalere det, er det nødvendigt at fjerne så mange spildte kræfter som muligt.

Hvis du vil effektivisere din HARO-indsats endnu mere, kan du med fordel genbruge indhold, du allerede har skrevet. Hvis du har et bagkatalog af artikler og blodindlæg for de mest almindelige emner, kan du altid bruge dem til at pitche journalister og skribenter. Og som en bonus, kan du også bruge dem, hvis du få mulighed for at skrive gæsteindlæg på andres blogs. Du skal naturligvis ikke kopiere dit eget indhold direkte, men med en omskrivning og/eller omstrukturering af dit indhold, kan du hurtigt producere det nødvendige tekstindhold.

Sådan gjorde jeg

I min mail til Databox, kiggede jeg i et gæsteindlæg på dansk, jeg allerede havde skrevet her. Jeg udvalgte ét af de bedste linkbuilding-tips og omskrev det på engelsk. Færdig.

5. Lav skræddersyet indhold

Skræddersyet indholdHvis du ikke allerede har en masse indhold, er det nu du skal sætte r*ven i sædet og fingrene i tastaturet.

Du kan med fordel skrive indhold, der er skræddersyet til det medie, du gerne vil citeres i.

Sådan gør jeg

Vær unik

Brug lidt til på at finde ud af, hvad det er journalisten eller skribenten spørger efter i mailen fra HARO og se om du kan finde en god vinkel. Husk at de store medier får hundredvis af svar, så gå efter at være unik og skabe værdi for mediet.

Vær præcis

Journalisten kommer til at skimme igennem en masse svar og sidder med opgaven at skrive en artikel på baggrund af disse. Hvis du ikke kommer frem til en pointe hurtigt, og hvis du ikke klart svarer på dennes spørgsmål, så bliver du med garanti sorteret fra. Husk at læse spørgsmålet grundigt og svar så præcist på det som du kan.

Vær citérbar

Alt hvad du kan gøre for at gøre journalistens liv nemmere, vil øge dine chancer for at få en feature i artiklen (og dermed et link). Som regel vil de gerne have klare og stærke citater, de kan bruge i deres artikel for at vise at den er velresearchet.

Sørg for at der i dit svar er citérbare udtalelser. Udsagn der er klare og måske med en stærk holdning.

Et ekstra tip

Hvis du virkelig vil gøre noget ud af linkbuilding med HARO, så har jeg et ekstra tip, som jeg ikke engang selv har implementeret endnu.

Lav en side på dit website, hvor du kort beskriver dig selv. Hvor du linker til andre artikler du enten har skrevet eller bidraget til. Du kan også lægge citater ind her, og endelig mulighed for at downloade billeder af dig selv i høj opløsning.

Dean & Patel er også fans

Det er ikke kun mig, der glad for HARO. Jeg kan anbefale denne artikel på Ahrefs, hvor både Brian Dean og Neil Patel også taler varmt om tjenesten.

HARO (short for Help a Reporter Out) is one of best ways to get killer backlinks from authority news sites.
-Brian Dean

You can get published on a news website or a magazine like Entrepreneur.com, which makes HARO a great place to pick up high‐quality backlinks.
-Neil Patel

Så er det din tur

Har du fået blod på tanden?

Skriv endelige en kommentar herunder, hvis du er gået i gang med HARO. Jeg vil gerne høre både erfaringer og rigtig gerne succeshistorier, når du har fået et godt link.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here