Sidder du også skal til at lave din første marketingstrategi? Og er du i tvivl om hvordan den lige skal gribes an? En komplet marketingstrategi kan være en svar opgave at lave, for dem der aldrig har prøvet det før. Men med denne guide er du godt på vej til at have lavet din første marketingstrategi. Læs med og bliv klogere på, hvordan man laver en komplet marketingstrategi.

Til denne artikel har vi rådført os med Nicolai Sørensen, der er ekspert indenfor marketingsstrategier, især med fokus på online kanaler som SEO og Google Ads.

Forstå markedet og din virksomhed

For at kunne lave en komplet marketingstrategi er det vigtigt, at have et indgående kendskab til det marked man vil sælge sine vare på. Hvilke love er gældende på området, hvordan er din målgruppes økonomi og hvordan hænger det sammen med din virksomhed og dens produkter. Før du har et dybt kendskab til alle disse faktorer, kan du ikke lave din marketingstrategi.

Målgruppen

Et andet meget vigtigt element i din marketingstrategi er din målgruppe og dine kunder. Du skal dykke dybt ned i hvem din målgruppe er, dele kunderne op i forskellige segmenter og kende hvert segments behov. På den måde kan du sørge for, at din markedsførings strategi har en plan for at ramme hele din målgruppe. Du kan med fordel lave en persona til hvert segment. Når du har din persona, så ved du præcist hvem der er du skal sælge til.

Salgskanalerne

Med den tid som vi lever i nu, er det vigtigt at have fokus på online markedsføring. Det er blandet andet SEO, Google Ads, Facebook og e-mail marketing. SEO og Google Ads er de slags kanaler du ser når du søger på google. De annoncer der ligger øverst, det er dem man kalder for Google Ads og er altså betalte annoncer. Dem bruger man, for at være sikker på at ligge i toppen på google. Undersøgelser viser at forbrugeren primært kigger på de 3 første søgefelter der kommer frem. Det har altså stor værdi at ligge i toppen af for eksempel google. Så er der organisk SEO. Her betaler du ikke for at ligge øverst udover med alt det SEO arbejde du putter i din hjemmeside. Google belønner de hjemmesider der gør det godt, fordi google ønsker at give sine forbrugere de bedste resultater for deres søgninger.

Derudover er der den contentmarketing, du laver på Facebook og instagram. Her kan du vælge at annoncere på forskellige måder. Tidligere gav Facebook langt mere i forhold til den organiske rækkefølge, hvor der i dag næsten ikke er noget at hente. Derfor er du nødt til at medregne Facebook annoncer ind i dit marketingbudget hvis du ønsker at være synlig her. Prisen per annonce afgøres af hvor gode dine annoncer er. Der er altså værdi at hente, hvis du laver gode annoncer.

Til sidst er der e-mail marketing. Det er komplet gratis at bruge. Du skal blot selv skaffe dig dine kunders e-mail på lovlig hvis. Kunderne er dog ofte ret modvillige over at give dig deres e-mail, hvis ikke du tilbyder dem noget til gengæld. Har du en webshop kan du for eksempel tilbyde en rabatkode i bytte for din kundes e-mail. Fordelen ved at opbygge en god e-mail liste og bruge e-mail marketing i din virksomhed er, at du selv ejer din platform/e-mail-liste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here