I dagens Danmark er de sociale medier og internettet begyndt at fylde mere og mere, og det har en indflydelse på hvordan du skaber opmærksomhed omkring dit eget firma.

Du har måske stødt på ordet SEO før, men du er måske ikke bekendt med hvad betegnelsen står for eller hvad det specifikt betyder. SEO betyder Search Engine Optimization, søgemaskineoptimering, og er det arbejde der lægger i at optimere en hjemmeside ud fra de faktorer som søgemaskinerne vil kigge på når de rangerer hjemmesider; at arbejde med SEO handler derfor overordnet om at gøre din hjemmeside, og dermed dit firma, relevant i forhold til kundens søgning.

Hvorfor SEO?

SEO Optimering er som nævnt tidligere efterhånden nødvendigt for din virksomhed i forhold til at nå ud til kunderne, men hvordan laver du søgemaskineoptimering? Det er desværre ikke noget du lige kan få overstået og lagt på hjemmesiden; det er mere en form for proces, du kan dele op i tre hoveddele.

Teknisk SEO

Først kommer den tekniske del, hvilket de fleste virksomheder ikke beskæftiger sig med; virksomhederne køber oftest en hjemmeside, hvor teknikken spiller langt hen ad vejen. Webdesignere og –udviklere har oftest særligt fokus på det funktionelle og æstetiske aspekt, når hjemmesiden designes, og det er oftest ikke det der fungerer bedst i søgemaskinerne; dette resulterer i at teknikken kan risikere at blive et problem der skal optimeres på.

Indhold

Herefter komme den indholdsmæssige del, hvilket er den del de fleste har nemmest ved at forstå, da det er her du eller tekstforfattere skal skrive godt indhold til din hjemmeside; det er dog oftest lettere sagt end gjort, når kommunikationen skabes ud fra brugernes forskellige søgetyper, søgefraser og også intentionerne bag søgningen.

Dette er ikke sagt for at tage modet fra dig, tværtimod; hvis du vil skrive godt indhold til din hjemmeside, er det mest nødvendige at du skriver noget der føles autentisk til din hjemmeside og omhandler hvad din hjemmeside eller virksomhed kan gøre for kunderne.

Linkbuilding og autoritet

Til sidst kommer den autoritære del, hvor Google gerne vil give gode anbefalinger til både brugere og kunderne; Google favoriserer selvfølgelig de sider, der har det bedste indhold og den højeste autoritet.

Hvis du gerne vil ende øverst i søgeresultaterne, er det her linkbuilding bliver essentielt; det er når andre hjemmesider linker til din. Dette er med til at øge populariteten omkring din hjemmeside, og dermed kan din hjemmeside blive populær.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here